TV-tips på en påskesøndag

the-ides-of-march-george-clooneyGeorge Clooney, John Rambo, pengegriske Vatikanet, walisisk påskekrim. Det er noen av tipsene for en lang og deilig TV-søndag.

Too Big To Fail
, på NRK2 kl 14:55

— Solid og informativ og sjokkerende dokumentar om finanskrisen 2008. Bankene og finansinstitusjonene trodde de var for store til å bli slått i bakken. Dét var de jo ikke, og her får vi se griskhet, idioti og menneskelig rask rørt sammen til en uspislig mølje.

Sherlock Holmes – Den sidste vampyr, på DR1 kl 15:15
— Jeremy Brett i hovedrollen i denne flotte 80-tallsfilmingen av de klassiske historiene om mesterdetektiven og kokasupporteren Sherlock Holmes. Anbefales sterkt til både krimfans og de som nylig oppdaget Benedict Cumberbatch i den oppdaterte TV-serien.

Judarnas og muslimernas gemensamma historie, på SVT2 kl 18:00
— Fjerde og siste del i strålende fransk dokuserie om hvordan jøder og muslimer har levd sammen, diskutert, sloss og kriget gjennom århundrene.

Die Hard 4.0, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Ok, den femte filmen var ikke så bra som vi håpet på, men denne fjerde runden i Die Hard-sirkuset fungerer fint som søndagsfilm. For oss Justified-fans er det verdt å se filmen bare for å se Timothy Olyphant i knallrolle som terroristen Thomas Gabriel. Bonus med Kevin Smith i nerderolle som hacker.

The Ides of March, på TV3 kl 21:00
— George Clooney i hovedrollen som kampanjerådgiver og tittel lånt fra en Iron Maiden-låt? The Ides of March har foruten Clooney – som også regisserer – selveste Philip Seymour Hoffman, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei, Jeffrey Wright og Paul Giamatti i vktige roller, så her er det bonanza av sterke skuespillere.

Rambo 3, på Max kl 21:30
— Denne tredje runden om krigsgeniet John Rambo er en rimelig absurd film. Rambo er i Afghanistan for å hente sin kidnappede sjef/kompis, obert Trautman, og ender opp med å slåss mot den russiske høren sammen med mujahedin. Altså Taliban.

Hinterland, på NRK 1 kl 21:35
— Sterk walisisk serie denne Hinterland, første episode gikk på NRK i går. Det betyr at du kan se den først på nett, så se episode to av fire i dag. Handlingen? En fotograf blir funnet død som en sild, og drapet og personene rundt viser seg å ha rare forbindelser til fortiden. Ikke revolusjonerened, men tidsriktig mørkt og mystisk av typen Forbrytelsen og Broadchurch.

Dokument utifrån – paven och pengorna, på SVT2 kl 22:10
— Vatikanet, altså. Makan til pengegærne, kontrollerende og hemmelighetsfulle folk. I hvert fall i følge denne britiske dokuen: “Katolska kyrkan skakas av skandaler. Det handlar om sexuella övergrepp, penningtvätt och korruption. Den nye påven Franciskus har sagt att han ska rensa upp i missförhållandena. Han har starka ekonomiska och rent kriminella intressen mot sig och frågan är om han kommer att lyckas.”

Pentagons vitner, på NRK2 kl 00:40
— Dette er dokumentar av typen jeg liker å se dersom jeg en sjelden gang er oppe etter midnatt: “Utallige filmopptak finnes fra de dramatiske timene etter terrorangrepet i Washington DC. Denne dokumentaren er satt sammen av amatøropptak, sekvenser filmet av redningsmannskaper og politi og av nyhetsreportere. Hvordan så Washington ut midt i kaoset og redningsarbeidet?”