TV-tips på en pinsesøndag


Sean Penn i Oscar-form, vakker doku fra Brasil, Bill Clinton eksponeres, og det er premiere på mafiaserie fra Miami. Her er søndagens TV-tips.

Maracanã – minnenes stadion, på NRK2 kl 14:15
— Engelsk dokumentar om Brasils mest kjente fotballstadion, en fotballbane som ble bygget til VM i 1950 og har huset legendariske kamper, storslagne konserter og selvsagt besøk av paven. Du kan også se dokuen på NRK.no på denne lenken.

Austin Powers – agenten som kom ut av fryseren, på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— Yes! Perfekt komedie, anbefaler den nok en gang.

Mystic River, på TVNorge kl 21:20
— Spennende og intens film om arbeiderklasse i Boston, et mystisk drap, gamle venner som skuler på hverandre, tragiske skjebner og brutal hevn. Mystic River er skrevet av mesterforfatteren Dennis Lehane, som også skrev Gone Baby Gone, som ble til Ben Afflecks strålende regidebut. Clint Eastwood regisserer Tim Robbins, Laurence Fishburne, Sean Penn, Kevin Bacon og Laura Linney i sterke prestasjoner, og når både Penn og Robbins vant Oscar var det ørste gang siden Ben-Hur at samme film vant for både beste mannlige hovedrolle og beste mannlige birolle. Varmt anbefalt.

War of The Worlds, på Max kl 21:30
— Tom Cruise redder New York og verden. War of the Worlds er Steven Spielbergs filmatisering av H.G. Wells sin klassiske scifi-roman. Suksess da den ble sluppet, ikke så poppis hos kritikere, men slettes ikke en dum film. Underhaldning over haldning!

Magic City, på Vox kl 23:45
— Premiere på denne lettbente og ganske så underholdende mafiaserien fra Miami på slutten av 50-tallet. Den ambisiøse hotelleieren Ike Evans leier inn Frank Sinatra til å underholde på nyttårsaften, men når fagforeningen lager trøbbel må han gå til sengs med mafiaen for å få hjulene til å gå rundt. Fin tidtrøyte en sen søndag.

Clinton, på TV 2 kl 23:45
— Første av fire deler i ny dokumentar om den amerikanske presidenten Bill Clinton. Jeg har ikke sett den, men med alt han har funnet på opp gjennom livet og karrieren blir dette sikkert underholdende og interessant: “Clintons vei mot toppen startet med en vanskelig barndom i Arkansas, hvor han senere skulle bli guvernør. Som president var han en av de mest suksessrike politikere i amerikansk historie, men også en av de mest komplekse. Det blir eksklusive intervjuer med blant andre Clintons nærmeste medarbeidere, politiske motstandere, barndomsvenner og journalister.”