TV-tips på en søndag


Russell Crowe og Ben Affleck i en briljant politisk thriller, NRK feirer legendariske kvinner, Steven Segal søker rettferdighet, TVNorge byr på seriepremiere. Her er våre TV-tips.

Legendariske kvinner: Coco Chanel
, på NRK2 kl 11:50

— Kul dokuserie på NRK, i dag er det moteikonet Coco Chanel som vises frem: “Coco Chanel skapte et av vestens mest kjente motemerker og motehus i det 20. århundret. Hun er en av 13 kjente kvinner som taklet motgang og framsto som inspirerende og tøffe forbilder for andre.”

Nokas, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Overraskende god og intens film om Nokas-ranet i Stavanger. Ranerne fremstilles kaldt, upersonlig og brutalt, og mens selve ranet pågår er det bare å holde pusten og henge med i svingene. Sterk avslutning. PS: Jada, jeg vet at mange synes skuespillet er stivt og amatørmessig, plager ikke meg.

State of Play, på Viasat4 kl 22:00
— Kanonspennende film om en journalist som graver i et underlig dødsfall, en korrupt politiker og frenetisk stemning i en nyhetsredaksjon. Politisk thriller på toppnivå. Russell Crowe, Robin Wright, Ben Affleck og Helen Mirren i noen av mange sterke roller. Basert på en av våre favorittserier, en engelsk miniserie du også bør sjekke.

Dokument utifrån: Slaget om Rio, på SVT2 kl 22:10
— VM nærmer seg, og det går knapt en dag uten at en eller annen kanal viser VM-doku. Denne tar for seg det politiske bakteppet: “Inför VM i fotboll i Brasilien försöker myndigheterna rensa upp och återta de områden i Rio de Janeiro som fram till nu kontrollerats av våldsamma kriminella ligor. Samtidigt finns det ekonomiska intressen som gärna vill exploatera Rios favelas och bygga bostäder för en växande medelklass.”

Resurrection, på TVNorge kl 22:30
— Sesongstart. En gutt i Missouri forsvinner, men dukker opp på andre siden av kloden 30 år senere. Det fører til kaos, drama og mystikk. Underlig nok er dette visstnok ikke en nyinnspilling av Les Revenants/Gjengangerne, men boken serien er basert på er anklaget for å ha stjelt mye fra den franske serien.

Out For Justice, på Max kl 00:00
— Steven fuckin Segal. Her kan du lese om hvorfor han er et slikt viktig menneske, og hvorfor du bær bruke noen timer av livet ditt på å se filmene hans.