TV-tips på en søndag

Nazifestival hos TV 2, doku om verdens kuleste fotballspiller og to ganger Downton Abbey. Her er dagens TV-tips.

Downton Abbey
, på SVT1 kl 14:35

— Om du gikk glipp av forrige NRK-episode av Downton Abbey, kjører SVT formiddagsreprise av episode 3. Fyr opp tekannen, len deg tilbake i Chesterfield-en og kos deg med upstairs/downstairs av beste sort.

1864, på DR1 kl 20:00
— Episode 3 av danskenes storslagne serie om den andre slesvigske krig, da de måtte forsvare seg mot Otto von Bismarck og hans voldsomme ambisjoner for Østerrike/Preussen. Serien har fått middels mottakelse i hjemlandet, men skal uansett vises på TV 2 her hjemme i desember.

Ibrahimovic – fra Rosengård med mer enn ett mål, på Max kl 20:30
— En av de beste dokumentarene på lenge, om Zlatan Ibrahimovics vei fra Malmøs belastede bydel Rosengård til en av verdens beste og kuleste og mest innflytelsesrike fotballspillere.

Der Untergang, på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— Et mesterverk av en WW2-film, om Adolf Hitlers siste, paranoide dager i bunkeren i Berlin. Sovjetrussiske styrker holder på å erobre den tyske hovedstaden, Adolf og hans nærmeste medarbeidere hører bombedrønnene jevne byen med jorden, og Bruno Ganz gjør sin livs rolle som den rasende, tapende diktatoren. En av de beste filmene som er laget på 2000-tallet.

Downton Abbey, på NRK1 kl 21:40
— Fjerde episode i femte sesong om livet på Downton Abbey. Eiendomsdrama, umulig kjærlighet, enda mer umulig klassereise, og TV-bransjens beste punchlines fra Lady Grantham. Makan til perfekt søndagsunderholdning.

Valkyrie, på TV 2 Filmkanalen kl 23:45
— Tom Cruise spiller den tyske obersten Claus von Stauffenberg i Brian Singers undervurderte film om et attentat på Adolf Hitler. Intenst spennende, lekkert filmet, dramatisk utspilt og interessant om et av de mange forsøkene på å drepe den tyske führeren. Favorittscene? Da Stauffenberg går inn i rommet hvor Hitler ser på kart, pluss den scenen der de svømmer i et basseng med swastikas på bunnen.