TV-tips på en søndag

En strålende britisk krimserie, indiana Jones på nye eventyr, Berlinmur-dokus og drama på Downton. Her er dagens TV-tips.

Historien om Berlinmuren 2:2
, på NRK2 kl 19:45

— Andre del i denne tyske dokumentaren om Berlinmurens dramatiske og brutale historie. Denne delen tar for seg 80-tallet, helt frem til den glippen på en pressekonferanse som i praksis rev ned muren.

Fenomenet Martin Ødegaard, på TV 2 Sportskanalen kl 20:55
—  Storslagen minidokumentaren om det lille, store norske fotballtalentet Martin Ødegaard. TV 2-sporten på sitt beste.

Indiana Jones og de fordømtes tempel, på TV3 kl 21:00
— Harrison For i sin andre runde som filmhistoriens kuleste eventyrer, arkeologiprofessoren Indiana Jones. Nå på jakt etter kidnappede barn og en hellig stein i jungelen, og med på lasset får du tidenes flotteste berg-og-dalbane scene.

Downton Abbey, kl 21:40 på NRK
— Etter et sterkt såpeoperaøyeblikk i slutten av forrige episode, hvor Robert stormet inn på kunsthandlerens forsøk på å forføre konen Cora, blir det garantert dårlig stemning (les: bra TV) på Downton Abbey i kveld. Forhåndsomtalen lover ellers at “Edith får grufulle nyheter og bestemmer seg for å gjøre drastiske tiltak, og Baxter blir trukket inn i etterforskningen av Greens dødsfall.”

Talladega Nights
, på Viasat4 kl 22:00

— Will Ferrell i den andre filmen i trilogien hans om den amerikanske mannen som har for my selvtillit. Ron Burgundy i Anchorman var den første, Chazz Michael Michaels i Blades of Glory den siste og i mellom fant vi Nascar-sjåføren Ricky Bobby i Talledega Nights. Strålende komedie fullastet med enkeltscener og flotte bikarakterer, blant annet den franske Formule Un-sjåføren Jean Girod, spilt av Sasha Baron Cohen.
http://youtu.be/cKFlWgC2fsg

Line of Duty, på SVT1 kl 22:25
— Andre sesong av denne strålende engelske krimserien. Her hjemme har den knapt fått oppmerksomhet, men i Storbritannia har kritikerhylest gått hånd i hånd med solide seertall. Det handler om politikorrupsjon, overvåking, intern etterforskning og skjult mafia, og vi tar gjerne frem den slitte sammenligningen med The Wire.

Den kalde krigen: Ubåt 137 på grunn, på NRK2 kl 22:55
— Svensk dokumentar om en sovjetisk ubåt som gikk på grunn utenfor Karlskruna i Sverige.

How To Get Away With Murder, på Fem kl 00:55
— Første episode i den nye advokat/krimserien fra Shondaland, Shonda Rhimes-selskapet som står bak Grey’s Anatomy og Scandal. Kjapt, cheesy, fengende og spennende, dette er krimdrama av mest vanedannende sort.