TV-tips på en søndag

Svenske kokagangsters, IS-krigere, postapokalyptisk vannkaos og sesongpremiere for CIA-agent.  Her er dagens TV-tips.
Kampen om tungtvannet, på NRK kl 21:15
— Megasuksessen om jakten på tungtvannet under andre verdenskrig er klar med tredje episode. Les Aslaks grundige analyse av serien, sitrende spenning og merkelige mangler.

Snabba Cash 2, på NRK3 kl 21:40
— Svenskene kan gangsterfilmer så vilt mye bedre enn hos her hjemme, eller? Snabba Cash 2 er – som Pusher-oppfølgeren – ikke bedre enn sin forgjenger, men hakket råere og frekkere. Stockholms undergrunn, drugs og våpen og så videre, basert på Jens Lapidus’ gnistrende Stockholm Noir-trilogi.

Dokument utifrån: Historien om IS, på SVT2 kl 22:10
— Aktuell doku om IS, solid regissert og med gode kilder. Spesielt amerikanske, naturligvis. “På kort tid har den Islamiska staten (IS) gått från att vara en marginaliserad upprorsgrupp till att kontrollera stora landområden och locka krigare från 80 länder. Hur kunde det ske? I den här dokumentären får vi en inblick i hur IS arbetar, finansieras och hur de har kunnat ta över stad efter stad i Syrien och Irak.”

Waterworld, på NRK3 kl 23:15
— Tidligere i uken jobebt jeg litt i Tidenes Morgen på NRK P13, og da påsto co-anker Shaun Henrik Matheson at Waterworld – postapokalyptisk film med Dennis Hopper og Kevin Costner som kjemper om å finne land i en oversvømmet verden – er undervurdert Jeg tar ham på ordet, og kjører Get-opptak på Waterworld.

Madam Secretary, på TV 2 kl 23:15
— Sesongpremiere! Téa Leoni spiller CIA-agenten som blir forfremmet til utenriksminister, og kastet ut i maktkamp, drama og sånt. Jeg har ikke rukket å se serien enda, men den står definitivt på listen etter mye positiv omtale. Kaster meg på nå som TV 2 begynner fra starten.

Scandal, på FEM kl 23:20
— En dose med kriserådgiveren Olivia Pope på en søndag er alltid bra. Den strenge Washington-aktøren minner oss om hvorfor vi elsker USAs hovedstad på TV og film.