TV-tips på en søndag før jul


Doku om Gud, George Clooney flotter seg med J-Lo og Ice Cube, briljant ransfilm fra Boston. Her er søndagens TV-tips.

Mord i Paradis
, på Fox kl 13:35

— Perfekt å begynne dagen med litt laidback reggaekrim. En skikkelig guilty pleasure denne engelske krimen om en politimann som er stuck på en øy i Karibbien. Fox sender to episoder på rappen.

Guds kvinnor, på SVT2 kl 19:00
— Som vanlig er det interessante temaer som behandles på SVT-dokus. Her er dagens: “Religionens relation till kvinnor har ofta varit komplicerad. Historikern Bettany Hughes undersöker hur attityder mot kvinnor inom olika religioner har sett ut de senaste 10.000 åren. Hur har kvinnans roll sett ut och kan det vara så att kvinnor har utelämnats när historien har skrivits?”

The Town, på Max kl 21:00
— Denne sinnssykt fengende bankranfilmen fra Boston er en stor favoritt i OP-5-redaksjonen. Ben Affleck, Jeremy Renner og Jessica Hall i et krimdrama basert på boken Prince of Thieves. Les mer om filmen i denne saken.

Out Of Sight, på NRK3 kl 21:30
— Aiai, denne er det lenge siden vi har sett. George Clooney kredifiseres sammen med Jennifer Lopez i noir-regien til Steven Soderbergh. Clooney spiller bankraner, Lopez er politikvinne, og sammen må de – på underlig vis – samarbeide når de blir stuck i en bil etter Clooney rømmer fengsel. herlige biroller fra blant andre Ving Rhames og frekk musikk fra David Arnold.

Dante’s Peak, på Viasat 4 kl 22:00
— Pierce Brosnan flotter seg i en av to vulkanfilmer som kom samtidig (den andre var vel Volcano?). Finfin tidtrøyte på en søndag.

Tre konger, på TV 2 Filmkanalen kl 22:55
— George Clooney igjen! Nå med Ice Cube og Mark Wahlberg i dette kjappe, hippe heistplottet fra Irak-krigen på 90-tallet. En litt glemt perle, Tre konger.