TV-tips på en søndag, fra Bates til Yorkshire

Det er bare å lene seg tilbake i sofaen og nyte TV-søndagen. Her er våre tips for dagen, fra Bates Motel-premiere til briljant engelsk drapskrim.

Mord i paradis
på Fox Crime kl 20:05

— Jeg har anbefalt Mord i paradis som søndagsunderholdning tidligere, og gjør det igjen. her snakker vi rett-fram engelsk krimserie. Det er forutsigbart og formulaisk, men det er det som gjør denne serien så avslappende å se på.  Det føles nostalgisk – nesten Bergerac-aktig – selv om den er flunkende ny. Plottet? Den engelske politidetektiven Richard Poole blir stasjonert på en øy i Karibbien, hvor han til tonene av reggae og dryppende svette må løse krimgåter blant både innfødte og tilflyttere.

Snikskytter på TV 2 Zebra kl 21:00
— TV 2 kjører seg opp med Mark Wahlberg-filmen Snikskytter enda en gang. Vellaget thriller, basert på historien om Bob Lee Swagger (for et navn!), en karakter fra en Vietnam-romanserie.

Bates Motel på NRK3 kl 22:50
— Første episode av Bates Motel, serien som følger Norman Bates og mammaen hans da de kjøper et lite hotell de skal drive. En spin-off av Psycho, med andre ord. Jeg har ikke sett hele serien, men kveldens reprise er en grei måte å finne ut om man skal bruke tid på Bates Motel fremover. mitt førsteinntrykk? Småcreepy, underholdende, bra potensial.

Yorkshire-drapene 1980 på NRK kl 23:35
— Dette er serien basert på Red Riding Quartet, en krimserie fra den prisbelønnede engelske forfatteren David Peace. Romanserien tar for seg det engelske samfunnet i skyggen av The Yorkshire Ripper på 70- g 80-tallet, og dette er noe av det beste og mørkeste som er laget av engelsk krim på 2000-tallet. Kveldens episode er nummer 2 av 3, men det er i praktisk tre selvstendige filmer, så du trenger ikke se den første først.