TV-tips på en søndag, komplett OL-fritt

Han karen her prapler som en papegøye i politiforhør. Slikt blir det flott krim av i Ettor och nollor. Her er dagens TV-tips.

Scientologane slår tilbake
, på NRK2 kl 16:40

— Dokumentarer om scientologer er ofte underholdende og interessante, og denne virker som en typisk film innen sjangeren: “Marty Rathburn var ein sentral medlem av Scientologikyrkja i USA. Han samarbeidde tett med leiaren David Miscavige og kjendis-medlemen Tom Cruise. Så forlét han dette trussamfunnet. No prøver mange å gje han eit dårleg omdømme og få han til å ikkje uttale seg om kyrkja.”

Ettor och nollor, på SVT1 kl 21:00
— Denne svenske miniserien er regissert av Johan Renck, kjent som popartisten Stakka Bo og ansvarlig for flere episoder av Breaking Bad. Her guider han oss gjennom et karikert utvalg av Gøteborgs underverden, med gangsters, snuskete finansfolk og korrupte politikere og den slags, presentert som et lappeteppe via tjalltaperen Sebbes tilståelse i et forhør. Underholdende! Et slags karikert The Wire i Göteborg? Kanskje ikke, men et er en fin tagline. Dette er episode 2 av 2, sjekk omtale av og link til første episode her.

Blood Work, på Vox kl 21:00
— Michael Connelly er aktuell om dagen med Bosch-piloten på Amazon, dette er første gang en av hans romaner ble filmet. Jeff Daniels og Clint Eastwood spiller hovedrollene i en passe vellykket film om en seriemorder og agenten som jakter på ham. Verdt å sjekke om man er Connelly-fan.

Filmbonanza, på NRK1 kl 23:20
— Vegard Larsen tar for seg nazister på film i kveldens reprise av Filmbonanza, det virker spennende: “Hvorfor er nazistene stadig vekk den mest skremmende fienden vi kan tenke oss på film? Krigshistorien “Kampen om Tungtvannet” er en av NRKs dyreste produksjoner noensinne, argentinske “Wakolda” bruker Dr. Mengele som bad guy og Tommy Wirkola har kombinert grufulle nazister med det nest verste man kan tenke seg: zombier.”