TV-tips på en søndag


Hvem er egentlig denne Jason Bourne? Det får du svar på i kveld. The Bourne Identity er en av mange kule filmer på TV denne søndagen, her er våre tips.

Independence Day, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Will Smith og Bill Pullman som piloten og presidenten som på pompøst, episk og drøyt underholdende vis redder jordkloden etter invasjon fra verdensrommet. Actionkosefilm på sitt beste, ganske så perfekt for en søndag.

Taken, på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— Beinhard hevnfilm med Liam Neeson i hovedrollen som CIA-agenten som skal jakte ned gangsterne som kidnapper datteren hans. Taken vinner ikke priser på fjonge festivaler, men fungerer overraskende bra som hardt actiondrama. Og så er Famke Janssen med.

The Dark Knight, på Max kl 21:00
— Christian Bale er Batman, Heath Ledger gnistrer i svanesangrollen som Jokeren, og Gary Oldman er tryggheten selv. The Dark Knight er – som alle Christopher Nolans Batman-filmer – mørk, spennende underholdning av ypperste klasse.

Hvem var Jason Bourne?, på TV3 kl 22:00
— Som observante lesere kanskje vet, er den første Bourne-filmen med Matt Damon en stor favoritt her i redaksjonen. Da vi så de tre første filmene back-to-back sammen med noen venner, oppdaget vi at den uansett er litt undervurdert. Uansett: om du ikke har sett The Bourne Identity før, handler det om en agent som blir funnet livløs og halvdød i Middelhavet, og bruker de neste to timene på å finne ut av sin egen identitet. Heseblesende spennende.

Der Untergang, på NRK2 kl 23:45
Der Untergang er en av 2000-tallets beste filmer, om Adolf Hitler og hans nærmeste i bunkeren i Berlin i krigens siste dager. Skremmende, skummel, klaustrofobisk og enormt fascinerende, og ikke minst er dette filmen med originalen til alle de parodifilmene med undertekster på sint Hitler.