TV-tips: slik blir søndagen din enda litt bedre

Sterk seriepremiere på SVT, spennende fransk dronedoku og en narkoklassiker av de sjeldne. Her er dagens TV-tips.

Miss Marple – Liket i biblioteket, på NRK1 kl 12:20
— Hva kan være bedre enn å starte dagen med litt god, gammeldags Agatha Christie? Her er dagens plott, fra NRK.no: “En morgen oppdages liket av en ukjent, ung kvinne i aktverdige oberst Bantrys bibliotek. Sladderen går, og fru Bantry tilkaller sin gode venninne miss Marple som begynner å snuse. Hvem er den døde? Hvem la liket i biblioteket?”

The Hour, på SVT1 kl 22:00
— Sesongpremiere! Andre sesong av The Hour er rett og slett helt latterlig god, noe av det beste på TV på årevis. Sett deg ned, følg med, og nyt denne briljante serien som dessverre er kansellert. Her kan du lese hyllesten jeg skrev til The Hour etter jeg så sesong 2.

Dokument utifrån – Robotkriget på SVT2 kl 22:15
— Det fremstår stadig mer uforståelig at President Barack Obama fikk fredsprisen fra Jagland & co, siden hans dronekrig mot land i Midt-Østen/Asia bare vokser og vokser i omfang og drapstall. Denne dokumentaren handler om de ubemannede dronene som våker over og dreper USAs fiender. Virker veldig interessant, så her blir det Get-boks mens The Hour ruller hos svenskenes hovedkanal.

Brennpunkt New York, på TV 2 Filmkanalen kl 23:10
— Filmelskere kjenner denne klassikeren som The French Connection, dere som ikke har sett den bør sette av noen timer. For makan til politifilm ser du neppe igjen. Gene Hackman som narkoetterforsker i New York, og så DEN biljakten. Tidløs, klassiker, legendarisk, overveldende og alt sånt.

Yorkshire-drapene, på NRK1 kl 23:25
— Siste del av trilogien som NRK har vist de seneste ukene. Bunnsolid engelsk seriemorderkrim: “Etterforsker Maurice Jobson er plaget av dårlig samvittighet. En ung jente forsvinner. Når saken skal etterforskes, kommer gamle spor av korrupsjon i West Yorkshire-politiet for en dag. Jobson visste mer enn han gikk ut med den gang.”