TV-tips: Gjør klar sofaen og flatskjermen


Ah, påskefreden senker seg snart, og TV-sofaen roper etter selskap. Her er dagens tips til hva du kan sjekke på TV-kanalene.

Slaget om Pirate Bay
på NRK2 kl 09:30

— Jeg traff Peter Sunde for noen år siden på en debatt i Kristiansand, og det var underlig å treffe en så mye omtalt type i virkeligheten. Jeg har aldri helt skjønt den semikonspiratoriske rebellretorikken til Sunde og Pirate Bay-kollegene, men de har millioner av fans og fiender over hele verden. Denne dokumentaren handler blant annet om det. Dette er reprise, så du kan også se hele sulamitten på nett-TV på denne lenken.

The Departed på TV 2 Zebra kl 21:00
— For et stjernelag du får servert her. Matt Damon, Martin Sheen, Jack Nicholson og ikke minst Mark Wahlberg i en av mine favorittbiroller. The Departed er en mafiafilm fra Boston, hvor politiet infiltrerer mafiaen og omvendt. En moderne klassiker.

Any Given Sunday på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— Damn, TV 2 konkurrerer med seg selv! Fotballfilmen over alle fotballfilmer, regissert av Oliver Stone og med Al Pacino i aldeles toppform. Du finner en av tidenes monologer her, inch-by-inch praten til Pacino.

Dokument utifrån: Överste Tortyr på SVT 2 kl 22:10
— Jeg har ikke sett denne filmen, men Dokument utifrån pleier være bra og når temaet er krig og konspirasjoner? Vel, da er jeg klar. SVT beskriver filmen med dette solide innsalget: “Brittisk dokumentär från 2013. I största hemlighet har USA utbildat civila dödspatruller och torterare i Irak. Hjärnan bakom operationen är en ljusskygg före detta överste vid namn James Steele. För första gången berättas om hans smutsiga verksamhet, som haft kopplingar ända upp i Vita huset.”

The Following på TVNorge kl 22:00
— Episode 2 i Kevin Bacons nye serie, om en seriemorder som er inspirert av Edgar Allan Poe og skaffer seg en kultus av fans og drapsmenn. Skumle greier, og veldig spennende. Episode 2 av 15.
Les vår omtale av første episode