Søndag = TV-tips


Philip Seymour Hoffman og Ethan Hawke skurker seg til, Mel Gibson fra da han var kul, og USAs hemmelige mann i Irak. Her er være TV-tips for dagen.

Before The Devil Knows You´re Dead
på NRK3 21:00

— Mesterregissør Sidney Lumet laget en perle av en krimfilm i 2007 med Before The Devil Knows You´re Dead. Avansert og fiffig manus, Philip Seymour Hoffman og Ethan Hawke i fin form sammen med Marisa Tomei og Albert Finney, og klønete ranere som skal stjele juveler fra foreldrene sine. Strålende fra mannen som debuterte med 12 Angry Men i 1957 og avsluttet karrieren med denne filmen 50 år senere.

Braveheart på TV 2 Zebra kl 21:00
— Husker du tiden da Mel Gibson var en av de kuleste karene på planeten? Det er en stund siden nå, men Braveheart – som han regisserte og spiller hovedrollen i – er en fin påminnelse om hvor god damn episk Mel Gibson gjorde det når han satte alle kluter til. Megabonus med Patrick McGoohan – geniet bak The Prisoner – som kyniske og klin kokos gærne Kong Edward.

The Following på TVNorge kl 22:00
— Kevin Bacon, seriemorder, kultus og episode 4 av denne serien.

USAs hemmelige mann i Irak på NRK2 kl 23:55
— Spennende tema, sjekk innsalget fra NRK.no: “Br. dokumentar. Kan Pentagon ha sendt den pensjonerte obersten James Steele, en veteran fra de såkalte skitne krigene i Mellom-Amerika, til Irak? Oppdraget var å starte en milits som skulle skaffe informasjon fra opprørerne, men var tortur en del av oppdraget?”

Norske Spitfire-flygere – 70 år etter på NRK2 kl 00:50
— NRK2 fortsetter dokumentarkvelden med denne norske dokumentaren, kan være spennende: “Norsk dokumentar. Sju norske veteraner som tjente i det britiske luftforsvaret under den andre verdenskrig, besøker flyplassene de opererte fra. Wilhelm Mohr (95 år) og Anton Wang (92 år) forteller om sine opplevelser fra luften og bakken mellom 1942 og 1944. Skvadronenes meritter var imponerende. 75 norske flygere omkom. Veteranene blir hyllet i en rekke seremonier.”