Sløv søndag, her er TV-tipsene


Sommer og sol her hjemme. Sommer og sol og reggae på TV-skjermen. Her er tipsene for TV-søndagene.

Først en liten oppfordring til TV-kanalene: det er lov å fylle sommeren med kult serier og filmer, altså. Det virker som det er tatt sommerferie hos alle sammen nå, TV-søndagene har fått seg en skikkelig dupp de siste ukene.

Men vi fant da noen godsaker. Her er det som skal få deg gjennom søndagskvelden:

Mord i paradis, på Fox Crime kl 20:00
— På papiret skal Mord i paradis være en kjedelig og oppdatert versjon av Bergerac, men i stedet er det en digg, tilbakelent og oppdatert versjon av Bergerac. Engelsk politimann blir stuck på en karibisk øy, svetter hele tiden samtidig som han løser drap, og reggaerytmer duver i bakgrunnen. Aldeles perfekt søndagsunderholdning.

Skrik 2, på Fem kl 23:20— Hvordan TVNorge-kontoret har klart å plassere denne filmen på damekanalen Fem skjønner jeg ikke helt. Skrik 2 er uansett en feiende flott oppfølger til originalen, skrekkfilmpastisjen som ironisk skapte en helt egen sjanger med sin hemningsløse lefling med hyllest til og parodi på klassikere som Halloween, Fredag den 13de og Nightmare On Elm Street.

The Hour, på Vox kl 23:30
— Det er fremdeles en håpløs skandale at The Hour ble lagt ned etter sesong 2. Dette nydelige krimdramaet fra 50-tallets BBC er lekkert som Mad Men, spennende som Sherlock og velspilt som The Wire. Dette er episode 5 av 6 i den andre sesongen, les mer om serien her.

Dokusommer: Virkelighetens Atlantis, på NRK2 kl 01:10
— Godt innsalg fra NRK sine nettsider: “Hva var sant i legenden om Atlantis, øya som forsvant i havet i løpet av et døgn? Nyere forskning dokumenterer at Platons fortelling var basert på sagnet om en stor naturkatastrofe i Egeerhavet ca. 1600 år f.Kr.”

Gigli, på NRK3 kl 03:30
— Hehehehehe, køddet. Vi er ikke SÅ crazy Ben Affleck-fans, selv om det virker slik av og til.