TVNorge er søndagens TV-vinner


I kveld hoster TVNorge-kanalene opp to filmer du bør få med deg.

I formiddag pløyde jeg kjapt gjennom TV-programmet for dagen, må jo se om det er noen klassikere eller skjulte skatter som vises i løpet av dagen.

Og det er mye kickass underholdning som går på TV i dag. NRK har dokufilmen Control (23:30 på NRK2), om livet og døden til Joy Division-sjef Ian Curtis, mens TV 2 skviser inn en halv Varg Veum-film (21:45) mellom all sporten. Om man er frynsete i tårnet i dag og trenger litt ultralett underholdning, byr TV 2 Film på både første, andre OG andre Karate Kid-filmen (12:00, 15:15, 17:20), før de slår til med Kermits liv i sumpen (19:25). Alt som har med Muppet Show å gjøre er godkjent i min bok.

Men dette er jo en krimblog, så vinneren er åpenbart TVNorge. KL 21:00 kjører de opp Sylvester Stallones lavmælte politidrama Cop Land på MAX, filmen hvor Sly skulle redefinere seg som en slags Robert De Niro-aktig dramaskuespiller med følelser og greier. Slik beskriver TVNorge selv filmen:
Mange av New Yorks politifolk har bosatt seg i småbyen Garrison i New Jersey. En av disse er den korrupte politimannen Ray, som kontrollerer det meste i Garrison uten at den sjenerte og passive sheriffen Freddy Heflin kan gjøre noe med det. Men plutselig blir Freddy en brikke i et spill som gjør at han må velge mellom å beskytte sine kolleger eller håndheve loven.

Sylvester spiller selvsagt Freddy, og med på laget er Harvey Keitel, Robert De Niro og Ray Liotta. Anbefales! (fortsetter under traileren)

Etterpå er det klart for kveldens høydepunkt. Moderkanalen TVNorge viser Body Of Lies, Ridley Scotts undervurderte spiondrama fra Midt-Østen. Leonardo DiCaprio spiller en CIA-agent som leter etter terroristen Al-Salaam, og han må manøvrere seg mellom vanskelige CIA-sjefer, mystiske jordanske etterretningsagenter og en hot arabisk dame.

Body Of Lies er actionfylt, passe komplisert, lekkert filmet og en perfekt miks av action, thriller, drama og spion. Den begynner ganske sent på TVNorge (kl 00:20), men sett i hvert fall Get-boksen på opptak.

Har du noen andre TV-tips for søndagen? Kjør på i kommentarfeltet.