Ut og kjøpe debutanter?

Trenger du noen nye krimfavoritter? Vi anbefaler fire gnistrende debutanter.

The Girl With A Clock For A Heart av Peter Swanson
— Boston-basert, Hitchcock-inspirert historie om George, som får livet snudd oppned når den gamle flammen Liana plutselig dukker opp på hans lokale taverna. Fengende, morsom, full av ville cliffhangers og sjokkerende plotsvinger, og – som vi elsker å si – regelrett heseblesende. Liana er den kuleste kvinneskikkelsen i krim på en stund, go Peter Swanson er kanskje den nye Harlan Coben?

The Girl On The Train av Paula Hawkins
— Det er lett å tenke Gone Girl når man leser The Girl On The Train, for det handler om en ung dame man fort lærer å ikke stole på. Rachel er nemlig blackout-drikkende alkis, og det fører til komplett kaos når hun skal etterforske et par hun ikke helt vet hvem er. Nettopp, det blir kaos når fylla har skylda.

The White Van av Patrick Hoffman
— Tett sydd plott om Emily Rosario, en sliten barhopper /narkoentusiast som lander i nettet til russiske mafiafolk. Det ender i bankran, og gjennom forskjellige karakterer får vi tegnet ut et nyansert bilde av skjebner, ran, etterforskning og San Francisco. Knallgod start på krimkarrieren fra Patrick Hoffman.

Tenderloin av Court Haslett
Tenderloin er lagt til 70-tallet, ble gitt ut i 2013, men vi oppdaget den først nå nylig. Pelecanos-aktig roman om en lett lurvete levemann i San Francisco som graver i korrupsjon, gambling og den onde predikanten Jim Jones’ bekmørke virksomheter, mens han drikker og lyver og ligger rundt i San Franciscos kriminelle og fargerike bydel Tenderloin.