Valg 2013, hvem skal regjere TV-en?


Etter mye frem og tilbake har jeg avgitt mine stemmer. Dette er kanalene jeg har valgt meg i grunnpakken fra Get.

I forrige uke tvitret en av våre lesere om vi ikke kunne skrive litt om hvilke Get-kanaler vi har valgt? “Hæh”, tenkte jeg, før jeg ble fortalt at av de 40 kanalene man får i startpakken til Get, er 20 av dem valgfrie. Det er også ganske enkelt å velge kanaler: logg deg på kontoen din på Get, gå til Min Side, klikk Velg kanaler, og så kan man flytte frem og tilbake selv. Da jeg gjorde endringer, ble de aktivert umiddelbart.

VIKTIG: I startpakken til Get er det bare 30 kanaler som er åpne, så man kan legge til 10 kanaler. Sikkert mange som ikke får det med seg.

Så nå har jeg gått til verks, og foreløpig landet på ti kanaler blant mine valgfrie. En personlig meganedtur er forresten at man ikke kan velge bort Bliss og Fem og Disney og MTV, fire kanaler jeg aldri ser på. Uansett, her er de ti kanalene jeg har aktivert nå:

Vox (25)
— Siste kanal i TVNorge-universet, ved siden av Fem og Max. Serieorientert, sender blant annet Boss.
Status: I utgangspunktet bankers, men må notere fremover hvor ofte jeg eeeeegentlig ser på Vox.

Fox (26)
— Sender Miss Marple og Fridge og dokuaktige ting som Scam City, men skalpen i beltet er The Bridge, den amerikanske og strålende versjonen av Broen. Fox har også min guilty pleasure-serie Mord i paradis, en reggaeversjon av Bergerac.
Status: Sikkert kanalvalg.

CNN (29)
— Må jo se amerikanske nyheter, sånn at man har et godt grunnlag når man skal se The Newsroom.
Status: Foreløpig er CNN inne i stedet for Sky og Al-Jazeera, men det kan endre seg etter hvert. Synes det er litt mye sponsede “dokumentarer” og reklamepauser på CNN.

TV 2 Filmkanalen (30)
— Variert filmtilbud, som en slags miniversjon av C More eller Viasat Film. Ikke de nyeste blockbusterne, men denne uken sender de for eksempel Alien, Death Wish 5, en Beck-film og A Single Man.
Status: Trygg, alltid digg å ha en filmkanal som ruller og går døgnet rundt.

SVT 2 (45)
— Svenskene er flotte folk! Underlig nok har de bare to skikkelige kanaler hos statskringkasteren, men SVT 2 sender mye bra dokumentarer, serier og slikt. Sjekk for eksempel deres Dokument Utifrån-visning på søndagskvelden, der er det mye bra.
Status: Bankers blant de ti utvalgte.

BBC HD (49)
— Fin miks av diverse BBC-produksjoner, både drama og dokus og ren underholdning. I dag sender de for eksempel Dangerous Roads, en superkul reiseserie om verdens farligste veistrekninger.
Status: Sikker, på grunn av det jevnt høye nivået på innholdet.

History Channel (54)
— De amerikanske historie- og naturkanalene har mye rart å by på, men jeg velger bort de flreste til fordel for History Channel. Lette og underholdende dokumentarer om religion, historiske figurer og dramatiske hendelser, men også lange strekk med realityshows som Pantelånerne.
Status: Ganske sikker, men det kan være jeg på et tidspunkt prøver et bytte med en av Discovery-kanalene.

I.D. – Investigation Discovery
— Denne hadde jeg ikke hørt om før! Etter litt research finner jeg ut at det er en kanal som sender erkeamerikanske politi- og krimdokus, med navn som Dates From Hell, Stalked: Someone’s Watching You og Deadly Devotion. For en Cops-fan som meg er dette på papiret en perfekt kanal tl å sløve foran i sofaen. Skal si fra i kommentarfeltet senere om den innfrir eller ikke.

Showtime
— Showtime er den amerikanske TV-stasjonen som blant annet lager Dexter og Homeland, men her i Norge viser de mest gamle, glemte filmer og billige dokumentarserier. Av og til dukker det opp noe spennende på filmfronten, så det er en grei kanal å ha.
Status: Veldig usikker, kanalen må by på litt mer kvalitetstid for at den skal forsvare en plass blant de ti.

TCM – Turner Classic Movies
— En perle av en filmkanal! Bare denne helgen viser de Hitchcock-klassikeren North By Northwest, Paul Newmans overstilige Cool Hand Luke og superdramaet Gone With The Wind. Dog ikke Blu-ray-kvalitet, men likevel.
Status: Bankers, dette er en toppkanal for filminteresserte.

Dette var mine ti valg. Som du ser er noen kanaler må-ha, mens andre evalueres fortløpende. Så om dere lesere har innspill på kanaler som er undervurdert, bortgjemt eller av andre grunner verdt å sjekke ut, rop høyt i kommentarfeltet.