VALGKRIM: Magnar Hellesøy fra De Kristne

magnar_hellesøy
I dagens valgdekning snakker vi med Magnar Hellesøy fra De kristne. Han er glad i en klassiker av en BBC-serie, og ser litt av seg selv i Clint Eastwood og selveste Jesus.

Det er bare halvannen uke til vi skal stemme frem nye stortingsrepresentanter, og da må vi gå kandidatene i sømmene. Her i OP-5 er vi ikke så opptatt av om politikere oppfører seg som tollere og syndere, men ser med kritisk blikk på deres krim- og spenningsvaner.

Tidligere i uken snakket vi med flinkisen Torbjørn Røe Isaksen aka George Costanza fra Høyre, og i går pratet vi med progressive Ove Vanebo fra Fremskrittspartiet. Det ble kanskje litt vel liberalt og vågalt for våre mest konservative lesere, så i dag blir det hardcore, oldschool kristendom.

Magnar Hellesøy er førstekandidat for De kristne i Finnmark og Sogn & Fjordane (Funfact: han er egentlig fra samme kommune som meg, faren hans var ordfører i Kvinnherad Kommune, der jeg er fra), og her er hans sobre svar om verdslig underholdning:

Heisann, Magnar! Hvordan er følelsen nå halvannen uke før den store dagen?
– Det går mot seier for De Kristne!

Hva er din favoritt TV-serie?
Med hjartet på rette staden. Serien harmonerer godt med korleis livet er for alle, både medgong og motgong og krydra med ein god porsjon engelsk bygdehumor.

Hva er din favorittfilm?
Forest Gump er min favorittfilm. Har berre sett den ein gong, men den kjem igjen og igjen når eg refererer til filmar eg har sett og likar. Det er lett å kjenne seg igjen i utfordringar Forrest Gump står ovanfor i filmen, men det geniale er måten han løyser dei på.

Hva er den beste krim/spenningsboken du har lest?
– Det er Robinson Crusoe, leste den som 7-åring – går aldri av moten!

Hvilken karakter fra TV/film-universet identifiserer du deg mest med?
– Likar godt Clint Eastwood som er målretta, sterk og klar i blikket, men den eg likar aller best og som eg har eit levande håp om at identifiserer seg med meg, er Jesus, også på film. Han er min aller største helt og boka om han som har det største opplaget i verda er heilt unik!