VALGKRIM: Ove Vanebo fra FrP


Blir Frank Underwood i House of Cards litt for mye? Drømmer Ove Vanebo fra Fremskrittspartiet om å stikke av med den fineste damen? Det er valg, og vi går politikerne i sømmene.

Vi fortsetter vår valgdekning her på OP-5, og etter gårsdagens oppsiktsvekkende innrømmelser fra Tørbjørn Røe Isaksen (H) om at han ligner på George Costanza og Homer Simpson, er turen i dag kommet til Ove Vanebo fra Frp. Tidligere Fpu-leder, eks-kommunestyremedlem i Øvre Eiker, forfatter av den legendariske Facebook-oppdateringen “Ove A. Vanebo is fucking bored in the kommunestyremøte”, redaksjonsmedlem av Civita, og full blown liberalist.

Heisann, Ove! Hvordan er følelsen nå to halvannen uke før den store dagen?
– Tja, jeg er moderat positiv. Jeg er sikker på at vi får et borgerlig skifte, men jeg frykter at det ikke blir skikkelig blå-blått flertall, og at FrP/H må ha KrF og Venstre med på laget. Så får vi se hvordan det demper reformene.

Hva er din favoritt TV-serie?
– Det kommer an på dagsformen, men jeg synes House of Cards var svært fornøyelig. Den er både syrlig og røff i stilen, selv om Francis ble i overkant Machiavelli på speed.
francis_underwood

Hva er din favorittfilm?
– Siden jeg er i godt humør, får jeg svare komedien In the loop, som er politisk satire på høyt nivå. Den britiske humoren er så ond som den skal være, og Malcolm Tucker er en fantastisk infam rådgiver med spydige kommentarer. Både smart og veldig morsom, og med fine populærkulturelle referanser.
loop21

Hva er den beste krim/spenningsboken du har lest?
Jeg leser ikke så mye krim/spenning. Den beste – og siste! – jeg har lest, er vel Håkan Nessers Carambole. Den er akkurat passe intrikat og ettertenksom, samtidig som språket er godt. Etterforskeren Van Veeteren – som jeg mener å huske at han het – er en mann det går an å tro på.

Hvilken karakter fra TV/film-universet identifiserer du deg mest med?
– Nå spørs det jo hva du egentlig mener med “identifisere”, fordi det kan forstås som både den man kjenner igjen seg selv i og den man mener målbærer de idealene en selv står for. Jeg får svare hovedpersonen i Kick-Ass: Jeg prøver å være superhelt og redde verden, men er i grunnen en nerd som får noen slag i trynet… I det minste stikker han av med drømmedama, da.