VALGKRIM: Torbjørn Røe Isaksen fra Høyre


De vil at vi skal stemme på dem, og legge vikrige avgjørelser i deres hender. Ok, men da må vi vite hvilke TV-serier og krimbøker de liker. Velkommen til vår valgundersøkelse, førstemann ut er Torbjørn Røe Isaksen fra Høyre.

Torbjørn! Hvordan er følelsen nå to uker før den store dagen?

– Jeg sier som Pointer Sisters: I’m so excited, and I just can’t hide it… og det sier jeg som en trygg, heterofil man. Jeg tror dette går veien og at vi får regjeringsskifte.

Hva er din favoritt TV-serie, og hvorfor?
– Da jeg var liten elsket jeg Anne fra Bjørkely, og var ekstremt forelsket i Anne; men det passer vel dårlig for en krimside som dette? Det er nesten vanskelig å velge en favoritt for tiden, men nå for tiden går det mye i Game of Thrones og Arrested Development. En gammel favoritt er West Wing, selvfølgelig.

Hva er din favorittfilm?
– Jeg liker Braveheart. Hvorfor? You can take away my life, but you can never take my…FREEEEEEEDOM.

 
Hva er den beste krim/spenningsboken du har lest?
– Jeg leser ikke så mye krim, faktisk. Leste litt Staalesen og slikt da jeg var mindre. Kan jeg si La den rette komme inn av J.A. Lindqvist? Den er jo en spenningsbok i hvert fall.

Klart du kan si den boken. Hvilken karakter fra TV/film-universet identifiserer du deg mest med?
– En kamerat beskrev meg en gang som en blanding av George i Seinfeld, Homer Simpson og Alex P. Keaton (Michael J. Fox) fra 80-tallskomedien Family Ties. Kan du få med en lenke til den nye boken jeg har gitt ut?
george-costanza

Ja, klart vi kan! Her er lenke til Røe Isaksen sin nye bok, Den onde sirkelen.

(Foto: Erik Norrud)