St Patrick’s Day! Krim fra Irland (Les: film fra Boston)


Hipp hurra for Irland og St. Patrick’s Day på 17.mars. Hvilken film bør man se i kveld?

I dag feirer irene sin nasjonaldag St. Patrick’s Day, denne grønne dagen hvor det er lov å være superdrita og høre på Dropkick Murphys drithøyt i alle sammenhenger.

Men hva er den beste filmen å se på en dag som dette? Her er tre tips fra oss, riktignok alle fra den irsk-amerikanske hovedstaden Boston, og vi tar veldig gjerne imot tips om krim/thrillers som har med Irland å gjøre. kjør kommentarfelt:

1. Mystic River (2003)
– En av de hardeste og mest intense krimfilmene på 2000-tallet. Basert på en briljant Dennis Lehane-roman, og med irske Boston som bakteppe, klarer Clint Eastwood å regissere frem det beste av Sean Penn, Kevin Bacon, Laurence Fishburne og Tim Robbins. Det er bekmørkt, atmosfærisk og superspennende.

2. The Departed (2006)
– Matt Damon og Leonardo DiCaprio er kanskje stjernene her, men det er Mark Wahlberg (svensk/irsk fyr) som stjeler showet som den endimensjonale Martin Sheen-sidekicken Dignam. Ellers: politi, korrupsjon, vold, dobbeltspill og Martin Scorcese i regissørstolen. Sjekk bare Wahlberg her da, for et geni:

3. The Town (2010)
Denne filmen har vi hyllet før her på OP-5, men den blir faktisk bare bedre for hver gang vi ser den. Sjekk omtalen vår her