Vi analyserer den nye Game of Thrones-lekkasjen

Game of Thrones-fans, gled dere. Sesong 4 kommer til å bli den beste i serien så langt.

Det slo meg at vi ikke har skrevet et ord om Game of Thrones-traileren som dukket opp på nettet for noen uker siden. Nå har den har gått sin seiersgang rundt på nettet (17 mill YouTube-treff er ikke hverdagskost for en trailer..) Og her om dagen kom en ny 15 minutters smakebit på sesongen. Foreshadowing, kalles det nå.

For seriøst, folkens: GLED DERE. De som kjenner George RR Martins bokserie vet at vi nå har kommet omtrent til del 2 av bok 3 A Storm of Swords: Blood and Gold (jeg sier omtrent, for bl.a. Red Wedding skjer i denne boka og trailerne inneholder hendelser fra bok 4 og 5). Etter de fleste A Song of Ice and Fire-nerder sin mening er dette den klart råeste og kuleste boka i serien.

Dere, det er så mye vi har lyst til å dele med dere her. Alt det sinnssyke som skjer: drapene, plottene, maktforskyvningene, svikene. Noe hintes det til i denne videoen, men neida, vi skal ikke spoile noe mer. Men vi skal skrive noe som er velkjent, nemlig at chileneren Pedro Pascal er det nye hovedbidraget til serien på castingfronten.

Pascal spiller The Red Viper of Dorne. Og for en hakkanes og karismatisk type han er, i alle fall i bøkene. Som ASOIAF-fansen vet er Dorne den sørligste delen av Westeros, angivelig modellert etter Spania og Palestina. Forvent en blanding av æreskultur, ridderlighet og Flamenco-aktig eleganse. Og noen heftige konfrontasjoner.

Til sist: Til dem som ikke klarer å vente til serien kommer, det finnes råd! Enhver bokhandel i den vestlige kulturkrets har A Song of Ice and Fire. Helst, for å få det store lerretet, bør man begynne på bok 1 (som heter A Game of Thrones). Med til dem som synes 2500 sider er mye å pløye gjennom til man catcher opp med serien, kan man faktisk begynne på 3:2 Blood and Gold. Dere kommer ikke til å angre.

I mellomtiden: Her er en smakfull 15 minutters smakebit!