Vi har sett tredje episode av Forbrytelsen 3

The plot thickens, som det heter (OBS OBS: MEGASPOILERE)

Mens vi her på OP-5 var nokså ekstatiske etter å ha sett første episode av Forbrytelsen 3 (som de fleste andre), var vi langt mer skeptiske etter andre episode. Den utviklet seg i douchy retning, med billige triks som teatralske drap og at morderen ringer politiet.

Det gjør han fortsatt, men Sarah Lund har i stor grad sluttet å bry seg om det han sier. Til hoderystning fra sjefen har hun oppdaget et nytt spor, som leder til rettsmedisinsk institutt. Den tredje episoden kretser hovedsakelig rundt dette, med det naturlige klimakset på slutten.

Men jeg synes ikke det kommer overraskende nok. Alle trente tv-seere vet godt hva som skal komme da. Og det kommer, det er så jævlig åpenbart at hun dama er dø. Sammenliknet med sist ukes cliffhanger fra Homeland var den ikke oppfinnsom nok.

Likevel synes jeg plottet begynner å sette seg nå. Drapene på visestatsadvokaten og dama på rettsmedisinsk skaper en forventning om en stor og grandios forbrytelse ligger bak, og må skjules eller hevnes. Sarah Lund er kanskje ikke like spennende som hun engang var. Men fin scene med sønnen og hans kjæreste da (som søsteren min sa: DET er en sånn scene som ville blitt pinlig på norsk, men som funket, på grunn av godt skuespill)

Dessuten liker jeg livet rundt statsminister Kamper. Jeg tror broren skjuler noe, skjønt det er nesten for åpenbart. Sjalusidrama mellom elskerinnen og rådgiveren hans kan gi også like. Fra Zeuthen-familien får jeg mer og mer sympati med milliardær Robert. Derimot synes jeg barnelegetypen til ekskona var litt for overdreven og ufølsom til at det ble troverdig. Jeg tipper de forsøker å typecaste ham som skurk.

Og til sist: Props for klassisk Forbrytelsen-kryssklipping mellom valgdebatt og Sarah Lund, med den suggerende musikken i bakgrunnen. Da fikk jeg faktisk assosiasjoner til 1ern.

PS: Hvis jeg har misforstått noe alvorlig her må dere unnskylde, men dansk er litt vanskelig altså.

Hva mener dere?