VIKTIG MELDING! Sett på serieopptak! The State begynner på National Geographic Channel

Søndag kveld viser National Geographic Channel de første episodene av The State, den britiske dramaserien om livet som fremmedkriger.

Hvordan er egentlig livet som fremmedkriger hos IS? Jakter man ære og martyrstatus i en hellig krig, eller er man bare kaninføde i en voldsorgie satt i gang tapere og psykopater? Blir man støttende konemor for staute krigere eller sexslave voldtatt av lurvete skjeggepsykopater?

https://youtu.be/xXyNkxTd31A

Den britiske dramaserien The State utforsker alt som ligger mellom disse ytterpunktene, fra de som tror de skal ende opp med 72 jomfruer til de desillusjonerte idealistene som hardnes av grusomhetene de ser når de slukes av IS-propagandaapparatet.

Serien følger en gjeng karer og damer som smugles inn i Syria, og alle har forskjellig bakgrunn og ymse motiver. Noen søker et bedre liv, én av dem vil følge i brorens fotspor, mens andre bare vil oppleve ordentlig kriging på fronten. Felles for dem alle er at opplevelsen blir noe helt annet enn hva de så for seg.

Det er engasjerende, interessant og veldig dramatisk (les The Guardians grundige hyllest her), og selvsagt spisset som en serie skal være. Verdt å se? Definitivt. Men du må stille inn T-We eller GET-boksen på serieopptak, for av tullete, moderne årsaker vises The State nå kun på lineær TV. National Geographic Channel viser de første episodene kl 21 og 22 søndag.