Vinter, søndag og TV


Mikael Persbrandt redder verden, Will Smith redder universet, Liam Neeson redder datteren, Sean Connery redder…du skjønner tegningen. Her er søndagens TV-tips.

Men In Black 2, på TV3 kl 19:45
Men in Black-sagaen fortsetter! Will Smith og Tommy Lee Jones rocker svart dress og Ray-Bans mot ulovlige innvandrere fra verdensrommet. Ikke like latterlig underholdende som første runde, men grei underholdning på en søndag.

Hamilton: I nasjonens interesse, på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— Mikael Persbrandt rebooter Hamilton-franchisen med denne beinharde filmen om vår alles favorittspion/operatør fra Sverige. Her havner han i kryssilden mellom våpensmuglere, afghanske terrorister og drømmen om en vanlig liv med en streit dame i Sverige. Ikke så basert på romanen av samme navn som man skulle tro, men feiende flott skandispionthriller. Les også: Vaskekte krimjournalist fra VG snakker om Hamilton

Taken, på NRK3 kl 21:25
— Få ting er bedre enn en god gammeldags hevnfilm. Her er det Liam Neeson som tar tidenes mest episke hevn på den internasjonale kidnappingsligaen som tar datteren hans for å selge henne på slavemarkedet. Big mistake fra dem! En av de beste actionfilmene i seneste år, Taken er knyttneve i magen på seeren og en bazooka i ansiktet på kidnapperne.

Goldfinger på DR1, kl 21:50
— Våre danske lisensvenner i DR kjører seg opp med en av de flotteste James Bond-filmene, hvor Sean Connery står ansikt til ansikt med Auric Goldfinger og hans onde, lille håndlanger Oddjob. Også Jill Masterson da! Sweet.

Broadchurch, episode 3 og 4 på NRK3 kl 22:55
— Landsbykrim møter Forbrytelsen? Yes, det er det du får i strandbyen Broadchurch, hvor en 11 år gammel gutt er funnet drept på stranden. En av fjorårets største seriesuksesser i England, og en aldeles praktfull krimserie.

Les også: Broadchurch – en landsby full av hemmeligheter

Ran del 2, på TV 2 kl 00:20
— Undervurdert norsk krimserie om en vennegjeng som planlegger et storslagent ran, skikkelig B-gjengen-style. Eller rettere sagt: NOKAS-style. Ran fikk mye oppmerksomhet for akkurat det, i følge Wikipedia var flere av NOKAS-ranerne rådgivere på serien. Anders Baasmo Christensen er strålende her, verdt serien alene.

Frost/Nixon, på NRK2 kl 01:40
— David Frost intervjuer Richard Nixon. Kan det bli noe bra film, da? Damn right! Frost/Nixon er en dramatisk, varm, spennende, morsom og kanoninteressant film om de lange TV-intervjuene som viste Richard Nixons sanne ansikt. Dersom du ikke har sett denne før, må du kjøre GET-boks eller holde deg våken.