Wild Wild Country: Sex, våpen og gift

Han var guruen som sjokkerte India med sin frisinnede sexkult. Hun fikset våpen og forgiftet en småby i Oregon. Wild Wild Country er den vanvittige Netflix-dokumentaren om Baghwan, Sheela og deres Osho-bevegelse.

Om du har seks timer til overs i påsken, er det bare å sette Wild Wild Country øverst på prioriteringslisten. Som en venninne av meg sa: «jeg klarer ikke å slutte å se på!»

Serien handler om den indiske mystikeren Bhagwan Shree Rajneesh, som tok navnet Osho. Sammen med en voksende gruppe følgere – hippier, nyreligiøse, søkende folk osv – dro han i 1981 til USA, og overtok et par småbyer i Oregon. Ved hans side var den alltid smilende, konspirerende og kontrollsyke Sheela, som nitidig bygget opp et Stasi-aktig fryktsamfunn rundt guruen. Det førte til årevis med maktkamp, svindel, drapsplaner, automatvåpen, mediasirkus, Hollywood-kjendiser og FBI-standoff, mens medlemmene i denne kulten drev med meditasjon, terapislåssing, vill sex og ivrig landsbybygging. Samtidig koste Osho seg med sine 93 Rolls Royce-bilder, 2 privatfly og en Rolex-samling både John Mayer og Drake hadde misunt ham.

Jeg skal ikke avsløre så mye, men de seks episodene av Wild Wild Country byr på intervjuer med Osho-følgere, eksmedlemmer, FBI-agenter, statsadvokater og kultens naboer i Oregon. Det er like fascinerende som det er hårreisende og sjokkerende, og selvsagt veldig underholdende på sitt bisarre vis. Serien fremstår kanskje litt seig i starten, men det er virkelig verdt det å henge med. Godsakene kommer!